Monday, November 17, 2014

ОБРЪЩЕНИЕ ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА ПРОФОН

Уважаеми Колеги,
Пиша Ви в качеството си на член на Общото събрание на Профон и Ви моля да прочетете внимателно настоящото обръщение, тъй като то съдържа изключително важна информация. С него бих искал да насоча Вашето внимание, както и да Ви предпазя от следните последствия:

При получаването на Вашите възнаграждения, Административният орган на нашето дружество Профон абсолютно неправомерно изисква от нас да подпишем декларация с която се съгласяваме с обстоятелства отчети, тарифи и т. н., които не са ни известни, включително и с неизвестни за нас решения на Управителния съвет.

За жалост обичайна практика на административния орган на дружеството и противно на нашия интерес е да ни убеждава, че това е единствения начин за изплащането на възнагражденията ни, като за целта е необходимо да подпишем въпросната декларация.

Позволявам си да се обърна директно към Вас и категорично да Ви потвърдя, че това не е така и подобно изискване спрямо вас НЕ фигурира в Закона за авторското право и сродните му права.
 
Това е спекулация и опит от страна на Административния орган и Управителния съвет да се освободят от отговорност за неточните отчети от ползватели, както и да се оправдае невъзможността да бъдат изпълнени законовите задължения спрямо нас според ЗАПСП, като по този начин се легитимират решения към които вие нямате отношение като членове на ОС.

Бих искал да ви уверя, че Вашият отказ да подпишете тази декларация не може да Ви лиши от възнагражденията Ви, но подписването й ще продължава да води до сериозни загуби за всички нас.

В допълнение бих искал да споделя собствения си опит, че подобна практика не съществува в аналогичните на Профон дружества като PPL (Англия) и ADAMI (Франция), където аз също членувам. Тези от Вас, които членуват и в Музикаутор знаят, че там също не съществува подобна процедура.

Надявам се, че настоящото писмо ще провокира активност у Вас, с която скоро да постигнем истинска прозрачност в работата на Профон, каквато вече е уредена в работата на чуждестранните дружества за колективно управление на сродни права.

Не на последно място бих искал да Ви информирам и да Ви призова да присъствате на следващото ИЗВЪНРЕДНО общо събрание на нашето сдружение, което ще се състои на 03.12.2014г. Повече информация можете да намерите на сайта на Профон на този линк: http://goo.gl/bjTFTv

Благодаря за Вашето внимание и не се колебайте да се свържете с мен ако възникнат повече въпроси относно гореизложеното!

С уважение,

Миро Гечев












No comments:

Post a Comment